Des de 2005, la pluja no falla a la cita durant aquests dies tan assenyalats. D’aquests, en destaquen el Divendres Sant de 2009, el més plujós de tots amb més de 12 l/m², o el dissabte de 2010, amb 7,2 l/m².

Un altra dada curiosa és que el dia que més plou per Setmana Santa és el dissabte. Dels últims 15 anys ha plogut un dissabte en set ocasions, seguit pels Dilluns de Pasqua, que han registrat pluja en un total de sis dels últims 15 anys. L’últim any que no va ploure cap dels quatre dies va ser el 2005, tot i que aquesta fita també es va assolir, i a més a més consecutivament, els anys 2000 i 2001.

Cal destacar també el Divendres Sant de 2002. Aquell dia es van registrar 12,2 l/m² de pluja, però amb una temperatura màxima de només 8,5ºC a l’altura de l’Observatori Fabra (a uns 400 m), una temperatura més pròpia del gener que de finals de març (dada del registre d’aquell any).

L’enorme variabilitat de la primavera, època en què cau aquesta festivitat, fa que, independentment de les dates, la inestabilitat sigui una de les característiques principals de la Setmana Santa. De tota manera, tot i que és cert que acostuma a ploure aquests dies, també és veritat que és molt difícil trobar una Setmana Santa totalment plujosa.