Universitat de Barcelona

(Agències) La Universitat de Barcelona (UB) se situa com a líder a l’estat en el Center for World University Rankings (CWUR), del qual s’han publicat els resultats aquest dilluns. Segons ha informat la UB, la universitat ha millorat una posició entre les europees i ocupa el lloc 47 i, respecte a totes les del món, se situa la 134 entre les 20.000 universitats que analitza el CWUR.

Les universitats espanyoles que segueixen la UB al CWUR són l’Autònoma de Barcelona (posició 190), la Universitat Complutense de Madrid (249), la Universitat de València (285) i la Universitat Autònoma de Madrid (291). Entre les universitats catalanes, la Pompeu Fabra ocupa el lloc 402 a la llista; la Rovira i Virgili, el 537; la de Girona, el 777, i la de Lleida, el 1.061.

La Universitat de Harvard, al capdavant del rànquing mundial

En àmbit mundial, els primers llocs del rànquing són per a la Universitat de Harvard, l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), la Universitat de Stanford, la Universitat de Cambridge i la Universitat d’Oxford.

En què es fixa l’avaluació del rànquing?

El CWUR es fixa en indicadors sobre la docència i la recerca. Avalua la qualitat de l’ensenyament, que es mesura pel nombre d’antics estudiants que han guanyat premis internacionals o reconeixements; l’ocupabilitat dels exalumnes, és a dir, el nombre d’antics estudiants que són alts directius en grans empreses internacionals; la qualitat del personal docent i investigador, que es mesura segons el nombre d’acadèmics que han guanyat premis internacionals, i els resultats i rendiment de la recerca.