(ACN) El grup de turistes que estava atrapat entre el foc creuat d’un esclat de violència a Etiòpia ja és a una base militar i aquest dissabte volarà cap a la capital del país, Addis Abeba, per tornar, des d’allà, cap a Barcelona, on es preveu que arribin dilluns. Així ho ha informat aquest migdia l’agència de viatges Kananga, que ha confirmat que el grup de 19 persones és a la base militar de Bahir Dar, on ha arribat en un helicòpter militar. En un primer moment, es va plantejar la possibilitat de treure’ls de la zona en conflicte per terra, però finalment es va optar per la via aèria. L’evacuació ha estat liderada per forces estatals etíops, després de les gestions locals de Daniel Abate, un contacte de l’agència especialitzada en viatges africans.

“Els nostres viatgers acaben d’arribar a la base militar de Bahir Dar en helicòpter militar. Si tot va com està previst, demà podran agafar el seu vol amb destinació Addis Abeba amb l’objectiu de connectar amb el seu vol internacional cap a Espanya”, ha indicat l’agència Kananga en un comunicat. 

L’agència ha agraït també la tasca de l’ambaixada espanyola a Etiòpia, que ha estat “en constant contacte” amb ells i amb els viatgers durant “aquests dies difícils”.