L’escriptor Ricard Ruiz Garzón visita l’escola per intercanviar experiències amb els alumnes

. Al marge de tenir un retorn directe amb els joves lectors, el que més li agrada és transmetre’ls la seva passió per la literatura. Per ell, canviar el món és més difícil però sí que es pot canviar el petit món de cadascú. Sentir la passió per llegir és el que més valora de compartir lectures.

De fet, per als joves, com explica en Tom Chapman Puig, alumne de 4t d’ESO, llegir tant i saber de literatura els ensenya tot allò que s’amaga darrere els llibres.

Els alumnes també s’apropen al projecte editorial i fins i tot se’ls proposa  participar en una roda de premsa amb els autors. La Mar, alumna de 5è de primària, va poder fer de crítica literària en la presentació de l’‘Aventura de la vida’, d’Eudald Carbonell i amb il·lustracions de Pilarín Bayés. La Mar encara recorda l’entrevista a l’autor, que li va permetre saber de primera mà aspectes que no es revelaven al llibre.

Al marge de les activitats literàries concretes, els alumnes tenen les portes obertes de la biblioteca durant l’horari escolar per descobrir noves lectures sempre que ho vulguin.