Bertran Cazorla havia denunciat l’actuació dels agents de la comissaria de Ciutat Vella després que es filtressin les gravacions de les càmeres de seguretat en el moment de la detenció.

L’advocat de Cazorla, Jaume Asens, ha rebut la interlocutòria del Jutjat d’Instrucció número 5 de Barcelona, en què s’esmenta la imputació dels agents per un presumpte delicte contra la integritat moral del periodista. Els tres policies imputats no són, segons Bertran Cazorla, els únics que el van agredir. Hi va haver dos agents més que no van poder ser identificats pel periodista en no dur visible el número d’identificació.

En declaracions a BTV, Bertran Cazorla ha valorat positivament la imputació dels agents. Tanmateix, ha remarcat que “és molt greu que només s’actuï contra els agents que cometen irregularitats quan les víctimes tenen capacitat de mobilització”, en referència al cas de l’empresari mort al carrer de l’Aurora després de ser reduït pels Mossos d’Esquadra.

Cazorla, a més, ha destacat que els fets com aquests “no són simples anècdotes”, sinó que hi ha “alguna cosa molt podrida” a la comissaria de Ciutat Vella que “cal investigar i fer net”. De fet, el mateix periodista va publicar un reportatge sobre els abusos policials i les morts produïdes a les detencions i comissaries.

Els tres agents imputats declararan el proper 20 de novembre.

Les imatges filtrades de la detenció del periodista, mostrades a sota, van ser penjades pel mateix Bertran Cazorla a YouTube.