Segons els tres denunciants, els fets es van produir al passadís d’accés al pati interior, la tarda-vespre del 21 de setembre. Els interns, tots tres algerians, relaten en la denúncia que la Policia Nacional els va agredir perquè en el passadís hi va haver una aglomeració. Segons l’advocat de Tanquem els CIE, Martí Busquets, hi va haver sis interns que van accedir al pati interior i són aquests els qui van patir les agressions més importants per part d’un grup de 10 policies. Segons el relat de la denúncia, els agents es van endur els interns i els van agredir en dues sales i després els van deixar tancats durant tres hores. Diu Busquets que als interns els van obligar a treure’s la roba per escorcollar-los de dos en dos, quan la llei diu que s’ha de fer de forma individual. Els interns van demanar assistència mèdica, però no la van rebre fins l’endemà al matí. Segons l’advocat, les tres persones afectades van demanar una còpia de l’informe mèdic i no se’ls va donar.

La policia assegura que es tracta d’un intent de fuga

La Policia Nacional confirma que hi va haver incidents la tarda del 21 de setembre perquè una trentena d’algerians va fixar-se que marxaven un grup de policies i van aprofitar per sortir al pati interior i, d’allà, intentar escapar-se. Segons fonts policials, els agents van actuar i tant els interns com els policies van rebre petites lesions. Als interns se’ls va atendre al mateix CIE mentre que els set policies van rebre assistència mèdica en un centre d’atenció primària. Dos dels agents estan actualment de baixa per lesions, segons informa la policia.

Al juliol es va produir un incident al CIE

Busquets alerta que des que es va nomenar el nou director del CIE de la Zona Franca, l’inspector Navarro, s’observen “més denúncies i manca d’assistència mèdica” al centre. “Estem molt preocupats”, sentencia Busquets. El juliol passat es va produir una denúncia al mateix centre per un delicte lleu de lesions i un altre contra la integritat moral. Tant Tanquem el CIE com el col·lectiu Irídia afirmen que un policia va agredir un jove algerià de 19 anys.