Cap a les deu del matí uns grups d’estudiants de secundària han tallat la circulació durant més de tres quarts d’hora tan a l’avinguda Diagonal a l’altura de la plaça de Maria Cristina com a la Meridiana, a la cruïlla amb Fabra i Puig. És una de les accions dels alumnes catalans a favor del referèndum.  Donat que els estudiants de secundària no tenen dret de vot i no el podran exercir l’1 d’octubre, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans entén que la seva lluita “ha de ser visible”. En un comunicat afegeixen que el moviment d’estudiants “sempre ha estat a l’altura en tots els moments polítics que ha viscut el país” i aquesta vegada “no serà diferent”.

El sindicat de l’Ensenyament USTEC-STEs se solidaritza amb  la convocatòria i demana al professorat que no posi proves els dos dies de la convocatòria. Alhora també reclama que s’informi l’alumnat del dret de fer vaga i de que tant els professors com els pares tenen l’obligació de garantir-ne el lliure exercici.

Els estudiants universitaris s’afegiran a les mobilitzacions els dies 28 i 29. Justament, aquest dijous, 28 de setembre, hi ha convocada una manifestació conjunta de tots els estudiants que sortirà de la plaça de la Universitat. La veu dels alumnes per denunciar els escorcolls i detencions de la Guàrdia Civil ja fa dies que es fa sentir. Una cinquantena de joves continuen tancats a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, ocupat des del 22 de setembre en defensa del referèndum.