Quan falten poques hores perquè s'acabi l'any, totes les mirades estan posades en la gran celebració. Els últims 12 segons de l'any els passarem menjant 12 grans de raïm. Simbolitzen els 12 mesos de l'any i es fa per tenir bona sort. Però hi ha altres tradicions per cridar la bona fortuna per a l'any següent. "Sí, cremem el paper amb el desig, té el desig escrit. Sí, i posem les cendres a la copa de xampany i després bevem el xampany." "Hacemos un muçeco de papel, de paja, lo que sea y lo quemamos a las 12 de la noche." Hi ha qui s'ho pren molt seriosament i, a vegades, funciona. "Comer lentejas porque eso trae prosperidad, coger un dolar en la mano para traer más dinero y los más importante es darle la vuelta a la manzana con una maleta para poder viajar todo el año. Esas son las que hice el año pasado y obviamente me ha ido muy bien, estoy en España viajando en estas ciudades tan bonitas." Alguns, fins i tot segueixen amb els rituals el dia de Cap d'Any. "I llavors el dia següent anem despullats i ens llancem al mar. Així netegem les coses antigues i estem frescos i nous." Són tradicions curioses, que se sumen a les més conegudes com posar l'anell a la copa de cava i estrenar roba interior vermella. Per cert, a Sud-amèrica, la porten de color groc.

A molts països de Sud-amèrica és típic fer un ninot de paper i cremar-lo. Aquesta acció simbolitza la fi de les coses dolentes de l’any que es deixa enrere per començar amb bon peu el nou any. A Rússia també cremen. En aquest cas, papers amb desitjos escrits. La part més curiosa és que posen les cendres a la copa de xampany i s’ho beuen. Diuen que així es complirà el desig.

Són algunes de les tradicions internacionals que més criden l’atenció. El canvi d’any és una data molt assenyalada a tot el món. Per això cal fer tot el possible perquè la bona sort acompanyi durant els següents 12 mesos. Posar una moneda a la sabata i aguantar un dòlar amb la mà dreta mentre sonen les campanes són exemples de com cridar els diners.

A Itàlia mengen llenties perquè aporten fortalesa. Als Estats Units acomiaden l’any amb un petó. I a alguns països de Sud-amèrica caminen al voltant de les cases amb una maleta perquè el nou any els porti molts viatges. Fins i tot hi ha tradicions semblants en diferents continents, com ara la de portar roba interior d’un color concret. Si aquí l’estrenem de color vermell, a Sud-amèrica la prefereixen de color groc.