"El Carlos Núñez és un gran artista i ha aconseguit apropar la música celta i donar-li un altre aire." "Voy a casi todos los conciertos de Carlos Núñez de Barcelona." "A contribuït molt a difondre aquesta música a tot el món." "La gent relaciona molt música celta i Carlos Núñez" "És un paisano y me gusta su música, la música celta." Abans de començar el concert, Carlos Núñez ja tenia el públic a la butxaca. En trepitjar l'escenari, primera ovació de la nit. Fa gairebé 30 anys que la gaita i Carlos Núñez són un sol ésser. Alguns crítics l'han arribat a definir com el Jimi Hendrix d'aquest instrument. A còpia d'estudi i talent, el músic gallec s'ha convertit en un erudit de la música celta. D'un gènere aparentment poc comercial n'ha aconseguit vendre més d'un milió de discos a tot el món. A banda del seu quartet habitual, per al concert d'ahir l'artista va comptar amb una col·laboració extra de percussió, el grup de batucada de Sitges Elegibó. Més moderat i solitari, el germà de Carlos Núñez, Xurxo, es va atrevir a marcar ritmes colpejant dues petxines. Amb aquest concert al Palau, Carlos Núñez posa el punt final a un any frenètic de concerts. El d'avui representa el número 100 de 2013.

El Palau es va omplir de paisans del músic gallec que no es volien perdre l’actuació a Barcelona. El concert de Núñez posava el punt final a una gira nadalenca, en què en poc més de dues setmanes, ha ofert 13 concerts. A banda del seu quartet habitual, per al concert del Palau l’artista va comptar amb una col·laboració extra de percussió, el grup de batucada de Sitges Elegibó. Entre les sonoritats sorprenents del concert, va destacar l’actuació del germà de Carlos Núñez, Xurxo, que es va atrevir a marcar ritmes colpejant dues petxines, a l’hora d’interpretar ‘Galician set’.

Fa gairebé 30 anys que la gaita i Carlos Núñez són un sol ésser. Alguns crítics l’han arribat a definir com el Jimi Hendrix d’aquest instrument. A còpia d’estudi i talent, el músic gallec s’ha convertit en un erudit de la música celta. D’un gènere aparentment poc comercial n’ha aconseguit vendre més d’un milió de discos a tot el món. Núñez ha sabut aprofitar el seu do musical més enllà dels escenaris, ja que també ha participat en l’elaboració de les bandes sonores de pel·lícules amb Oscar, com ‘Mar adentro’, d’Alejando Amenábar.