Són els reis d'aquest any. Els cadells de la sèrie de televisió de la 'Patrulla canina' són els més demanats a les cartes dels Reis d'Orient. Una prova més del poder de la televisió i el gran màrqueting que arrossega al seu darrere. Tampoc no es pot obviar la força del cinema. En aquest cas la de la pel·lícula de la saga 'Star Wars Rogue One'. Aquesta franquícia genera joguines que són èxits de vendes des de finals dels setanta. I el tercer lloc del podi, després de tres anys, continuen sent les germanes Elsa i Ana del musical de Disney, Frozen. A l'ombra d'aquests gegants de les joguines aquest any també hi ha altres novetats. Es fa difícil resistir-se a la força de les joguines més mediatiques però, tot i això, cada vegada més pares es preocupen per altres valors. Els adults aposten per la tecnologia. Les tauletes, els ordinadors i els "smartphones" són alguns dels regals més demanats. Amb permís de tots, la realitat virtual s'enduu el protagonisme, juntament amb els accessoris pels bojos dels videojocs. El rellotge estreny i ara només queden tres dies per demanar als reis alguns regals d'última hora.

Els més demanatsEls cadells de la ‘Patrulla canina’, els ninots, les naus i les màscares de la pel·lícula ‘Rogue One’, de ‘La guerra de les galàxies’ o les germanes Elsa i Ana del musical ‘Frozen’ són les joguines que governen amb puny de ferro les cartes dels reis aquest any.

En alguns casos, com les joguines dels gossets alguns complements es poden arribar a enfilar fins als 100 euros, xifres excessives quan es parla d’una joguina per a nens petits.
Alternatives
Però no tothom està disposat a triar les joguines més mediàtiques encara que suposi un disgust per a la canalla. Fomentar la creativitat amb jocs de construcció o bé apostar per un de taula que es pugui jugar amb tota la família són algunes de les tendències actuals. També cada cop són més els pares que intenten evitar comprar joguines sexistes, tot i que la separació per gènere és a aclaparadora a les lleixes de les botigues de joguines.
Mai no deixem de jugar
Els adults també fan carta als Reis Mags, tot i que en el seu cas la tecnologia agafa el relleu a les joguines. Tauletes, ordinadors i “smatphones” són alguns dels regals més demanats, però el sector en què més augmenten les vendes és el de la realitat virtual i els videojocs. Més enllà de regalar un joc o una consola, l’ampli univers dels accessoris de joc és una porta oberta per a tots aquells que busquin completar el seu equipament de joc. Les opcions van des de teclats especials i comandaments sense fils a cadires o auriculars ·gaming”.