Tothom que ha anat aquest diumenge al parc d’atraccions ha gaudit d’un ambient solidari, amb activitats, tallers, actuacions i sorpreses. Les ONG que hi han participat treballen cada dia perquè nens d’arreu del món puguin millorar les seves condicions de vida i oportunitats. La festa serveix sobretot per sensibilitzar als més petits sobre la situació d’altres nens com ells i de quina manera poden ajudar-los.

Uncopdemà compta cada any amb un padrí que posa rostre a l’esdeveniment per atraure-hi públic. Enguany ha estat Xavi Hernández, jugador del Barça. Tot i ser el protagonista del cartell, el padrí no assisteix a la festa. Molts nens que hi han anat esperaven trobar-se’l i, en veure que no, s’han sentit una mica decebuts.

Uncopdemà està organitzat per la Fundació Real Dreams i el Parc d’Atraccions Tibidabo i hi han participat cinc ONG. Cadascuna d’aquestes entitats es dedica a un aspecte en concret de la infància: Real Dreams treballa per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més desafavorits, Discan realitza programes de teràpia amb animals, Codespa se centra en les persones en situació de pobresa, Make a Wish dóna suport a infants amb malalties greus i Save the Children proporciona protecció als menors. Aquestes associacions, que tenen seus a Barcelona, treballen a favor dels nens tant d’aquí com d’arreu del món.

A les cinc edicions anteriors de la festa han assistit un total de 25.000 persones, que van poder conèixer la tasca de totes les entitats no lucratives que hi han participat.