SANDRA VICENTE, Assemblea d'Ayotzinapa a Catalunya "Els 43 són només una mostra dels més de 125.000 desapareguts i de tots els morts que hi ha hagut contra el narcotràfic a Mèxic. El que volem és crear una xarxa de solidaritat internacional per tal d'unir forces i fer pressió al govern per tal que Peña Nieto com els governs de sud-amèrica intentin prendre accions contundents en tota aquesta situació."

La desaparició dels 43 estudiants “normalistas”, que estudiaven per ser mestres a l’estat de Guerrero, una de les comunitats més marginades del país, va tenir lloc el 26 de setembre de 2014. A la protesta d’avui a Barcelona també han assistit estudiants mexicans que es van lliurar de la ràtzia i diversos familiars que estan recorrent Europa per explicar el cas. Asseguren que la desaparició va ser a mans del govern del president mexicà, Enrique Peña Nieto.

Des de l’Assemblea d’Ayotzinapa a Catalunya, han volgut remarcar que no es tracta d’un cas aïllat i que en els últims nou anys, a Mèxic, han desaparegut més de 25.000 persones i més de 100.000 han mort de la mateixa manera. Per això volen crear una xarxa de solidaritat internacional, “amb l’objectiu d’unir forces i fer pressió al govern per tal que Peña Nieto, com els governs de sud-amèrica, intenti prendre accions contundents en tota aquesta situació”, assegura la portaveu de l’Assemblea d’Ayotzinapa a Catalunya, Sandra Vicente.