La càmera de Collserola va enregistrar el pas d’aquest núvol tan peculiar la tarda de divendres. El núvol corró baixava des del nord de la costa Central i evidenciava l’arribada d’una massa d’aire una mica més fresca i humida que la que teníem al damunt.

El núvol corró, “nube rodillo” o “roll cloud” és curiós, poc habitual. Adopta l’aparença d’un corró o cilindre, que s’estén al llarg de molts quilòmetres i coincideix amb la línia de separació de dues masses d’aire amb característiques diferents. La seva formació es complexa i s’esdevé quan l’aire més fred descendent d’un front fred, o d’una tempesta propera, avança i xoca amb una massa d’aire amb més càlida. El xoc n’afavoreix la gènesi i l’aspecte és el d’un núvol que gira sobre ell mateix, com si fos una rentadora. El núvol pot arribar a tenir centenars de quilòmetres de llargada, però només uns pocs centenars de metres d’amplada.

El  núvol, alineat de nord a sud, va viatjar divendres a la tarda des de la costa Brava fins a Barcelona. El seu pas per la ciutat va quedar enregistrat també per l’estació meteorològica de BTV en forma d’un increment del 15% de la humitat relativa, i una disminució de la temperatura de tres graus en menys de 30 minuts.