Passadissos de gom a gom per fer una ullada als cotxes més ben preuats. Tafanejar entre els expositors és l'opció de molts però d'altres vénen amb la intenció clara de comprar. ÓSCAR PEÑAS "Busquem un cotxe gran amb quatre places per anar a la muntanya." VERÓNICA NAVARRO "Tengo un coche de hace 15 anos y ya es hora de cambiarlo." DANIEL MARTOS "Por el precio que cuesta y eso nunca me lo he podido permitir." Complir els desitjos serà més fàcil ara que el Govern espanyol ha anunciat la posada en marxa del nou pla PIVE, el vuitè. Un projecte que els representants del sector automobilístic valoren positivament i que estan convençuts millorarà les xifres de vendes, que ja han augmentat un 40% durant el passat mes de març. FEDERICO MACHADÍN, responsable de eventos de PSA "Evidentemente va a ser un revulsivo para el mercado del automovil i seguramente mucha de la gente que está preguntando por comprar tenga en cuenta esta posibilidad." Més enllà de comprar o vendre, descobrir el procés de construcció i el disseny de relíquies com aquesta, coneguda per tothom, és també una oportunitat per als més aficionats. "Aprofundeix molt en el disseny del vehicle i explica coses interessants sobre la història de l'automoció." Encara queden vuit dies intensos per descobrir les novetats que ofereixen les 38 marques de cotxes del saló i fer un tast de les últimes tecnologies que es presenten en aquest nou espai.

Tot i que el tret de sortida va ser el dijous 8 de maig, no ha estat fins aquest dissabte que el Saló ha obert a tot el públic. Durant els dos primers dies només s’hi han acostat professionals, en una trobada que ja va per la 38a edició.

Segons els representants del sector, l’anunci del Govern espanyol del vuitè pla PIVE és un incentiu per augmentar les vendes encara més del que ja ho han fet en els últims mesos registrats. De fet, molts tenen clar què és el que vénen a buscar al Saló, tot i que l’oferta de les 38 marques que hi exposen és molt àmplia.

Aquest any els visitants tenen l’oportunitat de provar els cotxes en marxa gràcies a l’espai habilitat a les avingudes de la Reina Maria Cristina i de Rius i Taulet. El saló estrena també un espai d’innovació tecnològica en què es presenten les últimes tendències sobretot pel que fa a vehicles connectats. I per als més aficionats, fins i tot hi ha una sala amb els dissenys i el procés de construcció de joies automobilístiques.