Segons ha assegurat la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, aquest matí han intervingut quatre arquitectes: un de l’Ajuntament, un dels veïns, un altre de la propietat de l’edifici i el quart contractat per la promotora dels hotels que es construiran al davant de les finques afectades. Ortiz també ha confirmat que les obres d’aquests hotels s’han paralitzat fins que s’esclareixin l’origen i els riscos dels edificis desallotjats.

En sortir d’aquesta primera inspecció a l’interior de les finques, alguns tècnics han comentat a peu de carrer a tots els veïns i persones allà reunides que no entenen com l’edifici no s’havia esfondrat. Durant aquestes converses han confirmat els problemes estructurals als fonaments i que el bloc s’ha esfondrat 30 centímetres. A més, segons les primeres hipòtesis, les esquerdes que també s’han detectat als murs es trobarien en una paret mestra. Per tot plegat, apunten que el tipus d’intervenció no serà ràpid.

Alguns tècnics han afegit que segurament l’edifici del número 155 del carrer de Llull se suporta gràcies a les dues finques que hi ha a banda i banda, que ahir també es van desallotjar. A part dels arquitectes, el regidor de Sant Martí i d’Habitatge, Josep Maria Montaner, també ha entrat a la finca principalment afectada acompanyat dels Bombers. Montaner compareixerà a les 16 h per donar les explicacions del cas.

A les 13 h han convocat una reunió al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per posar en comú l’anàlisi dels diferents tècnics que han accedit als tres edificis. Després informaran els veïns de les causes i l’abast de les afectacions.