Els veïns del número 153 del carrer de Llull ja havien denunciat esquerdes a l’edifici, a més de tremolors a terra i a les parets, que atribueixen a la construcció de dos hotels al carrer de Llull

, just al solar de davant dels immobles afectats, on antigament hi havia les rotatives on s’imprimia ‘La Vanguardia’. Des de l’inici de les obres, a l’agost del 2016, el consistori tenia constància de les queixes veïnals i, de fet, s’havia procedit a paralitzar els treballs en dues ocasions. Aquesta vegada també s’han aturat, tot i que des del consistori eviten relacionar-ho directament amb les esquerdes i afirmen que s’estan estudiant les causes de les deficiències estructurals.

El cap de Bombers de Barcelona, Ángel López, ha indicat que s’ha detectat “un problema molt greu en la fonamentació de l’edifici que posava en qüestió la seguretat estructural”, i per això s’ha procedit a desallotjar. L’alerta l’ha donat aquest dimecres a les 10.30 h un operari que anava a fer una reparació al soterrani de la finca 155 del carrer de Llull, on ha trobat una esquerda i ha detectat que els fonaments s’havien desfalcat entre 25 i 30 centímetres. Des del districte, el gerent de Sant Martí, Josep Garcia, ja ha avançat que aquest dijous tècnics municipals i estructuralistes analitzaran en profunditat l’estat de l’edifici i les causes.

Els veïns dels tres blocs afectats han pogut entrar a casa seva a recollir les pertinences. Cinc persones de tres famílies diferents s’han  allotjat temporalment al CUESB (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona) i 27 han optat per allotjar-se en cases de familiars.

Ens Plantem reclama aturar les obres

Un centenar de persones han participat al vespre en una concentració organitzada per Ens Plantem P9 per reclamar a l’Ajuntament que paralitzi de totes totes les obres de construcció dels hotels que podrien haver causat el desfalcament. En un manifest llegit per un membre de la plataforma, Ens Plantem P9 ha exigit que es depurin responsabilitats per la “cadena de negligències” que consideren que hi ha hagut i demanen que “s’identifiquin els culpables”. A més, consideren que el govern d’Ada Colau ha de moure fitxa per lluitar contra els processos especulatius que “obliguen als veïns a marxar del barri”.