(EFE) Diversos taxistes de Barcelona han denunciat en les últimes setmanes agressions a l’aeroport del Prat per part de xofers sense llicència, als quals anomenen “pirates”, que intenten captar clients de forma il·legal. El coordinador d’Elite Taxi, Tito Àlvarez, ha alertat que aquests conductors “s’han fet amos de les dues terminals de l’aeroport i cada vegada són més violents i perillosos“.

Yousaf Muhammad i John Wesley Huaman són dos dels taxistes que han denunciat davant els Mossos d’Esquadra haver estat agredits per aquestes persones. Muhammad relata que divendres passat, quan esperava un client amb un cartell amb el seu nom, se li va apropar un d’aquests xofers sense llicència i li va clavar dos cops de puny a la cara. Assegura tenir vídeos del succés i haver identificat les xarxes socials de l’agressor, una informació que ja ha posat en mans dels Mossos d’Esquadra.

Agressió per part de tres xofers

El cas d’Huaman es remunta al 7 de juliol i en la denúncia presentada assegura que va ser agredit per tres d’aquests xofers sense llicència quan els gravava amb el seu telèfon mòbil per deixar constància de com capten passatgers de forma il·legal.

El problema és que l’administració no actua. Cada dia són aquí captant els passatgers i insultant els taxistes: jo sóc el quart al que han pegat i insultat. Espero que Aena i els Mossos actuïn contra aquesta gentussa.
Yousaf Muhammad, taxista.

Crítiques a Aena per la manca de seguretat

Álvarez també ha explicat que els Mossos sí que han actuat quan se’ls ha requerit però censura que Aena, el gestor aeroportuari, “no vol destinar cap recurs a la seguretat dels visitants“. “Fa anys que demanem que avisin per megafonia que els taxis legals només s’agafen a la parada i són grocs i negres i no volen fer res”. “No sabem què fer ja amb aquesta situació que arrosseguem des de fa 9 anys”, ha lamentat.

També ha afegit que al setembre els taxistes es reuniran en assemblea i es plantegen convocar aturades i concentracions al mateix aeroport. Álvarez assenyala que aquests xofers sense llicència estan molt organitzats i afirma que en una de les agressions van arribar a utilitzar una pistola tàser.