Caneló melós amb beixamel de foie, cucurutxo de romesco amb brandada de bacallà, eriçó farcit de llagostí i gamba vermella, panellets de pinyons i botifarra negra o encenalls de vedella amb ceba caramelitzada… són algunes de les 72 tapes que han pogut tastar aquest any els visitants de la segona fira Tast BCN.

L’objectiu de l’esdeveniment, promogut per la marca de cerveses San Miguel, és combinar el seu producte amb les millors creacions de la gastronomia local. Hi han participat 24 establiments de Barcelona i rodalia, cadascun amb tres propostes que durant quatre dies han fet les delícies del públic, que ha decidit desplaçar-se fins al Palau Sant Jordi per tastar-les.

Aquest diumenge al migdia, San Miguel ha convidat set cuiners de prestigi d’arreu d’Espanya a elaborar les seves pròpies tapes. David Muñoz (Diverxo), Albert Ventura (Coure), Miguel Ángel de la Cruz (La Botica), Diego del Río (El Lago), Álvaro Garrido (Mina), Rafael Morales (restaurante Rafa Morales) i Beatriz Sotelo (A Estación) han estat també els encarregats de tastar, a partir de les 20 h, les tapes dels establiments participants a la fira i triar-ne la millor.

La tapa guanyadora del concurs del Tast BCN d’enguany han estat les gambes amb allada de Le Pain Quotidien, un forn de pa (i està clar que de moltes més coses) del carrer de Provença. Ells s’han endut el primer premi, dotat amb 3.000 euros.

El segon premi, de 1.500 euros, ha estat per al verat marinat de la Bodega Granados, del carrer d’Enric Granados. I el tercer, dotat amb 500 euros, se l’ha endut el dau al pastor del restaurant El Gravat, de Vic.

Amb marca única de cervesa, el premi en el capítol de begudes és per al bar que millor la tirava i el jurat l’ha atorgat a La Moderna, un bar de Sant Carles de la Ràpita.