BOI RUIZ, conseller de Salut "Nosaltres volem que la targeta sanitària més enllà de ser una targeta identificativa estàtica comenci a ser una targeta dinàmica." JOSEP MARIA PADROSA, director de CatSalut "En cap moment estem parlant de prioritzar un ciutadà de Catalunya per davant d'un altre sinó que e´què estem dient és que en el procès d'accés tingui certes facilitats o poguem també nosaltres estructurar la nostra capacitat de resposta d'una manera més adequada."

La targeta Cuida’m està pensada per facilitar l’atenció a persones amb patologies com ara la demència (amb un nivell d’afectació cognitiu moderat), discapacitat intel·lectual greu profunda, lleu i moderada; persones amb trastorns de conducta i també usuaris amb autisme o dany cerebral.

L’objectiu és que els professionals sanitaris puguin identificar les persones que requereixen una atenció especial quan accedeixen als serveis de salut i atendre-les de forma adient si aquestes ho necessiten. També els assegura poder ser acompanyats pel familiar o cuidador, excepte si això en perjudica o n’obstaculitza el tractament mèdic. Alguns dels elements que poden beneficiar les persones amb la targeta sanitària Cuida’m són, per exemple, menys temps a les sales d’espera, facilitats per a l’acompanyament en les visites o el trasllat en ambulàncies o flexibilitat en el temps dedicat a la consulta. També se’ls donarà prioritat en l’atenció domiciliària i les consultes no presencials, en la inclusió de la recepta electrònica o en el transport sanitari.

Durant aquest any 2013 es portarà a terme un seguiment i avaluació de la implantació de la prova pilot d’aquesta targeta per valorar-ne el funcionament i estudiar si és necessari ampliar-la a altres col·lectius.