La plataforma Tanatori No vol evitar que es faci realitat el projecte de sales de vetlla a la parròquia de la Verge de la Pau i ja ha recollit 4.000 signatures. Estan en contra del projecte de construcció de tres sales de vetlla i un auditori per a 70 persones a les instal·lacions de l’església de la Verge de la Pau, a la plaça de Ferran Casablancas. El projecte, però, encara no és ferm i està sent revisat per l’Arquebisbat de Barcelona.

Estar davant d’un parc i veure que es passegen taüts i cotxes de morts no crec que sigui el millor entorn pels nens
Cristina Tomàs, plataforma Tanatori No

Un any de rebuig veïnal al projecte

Després de dos caps de setmanes de recollida de signatures, a la plaça de Ferran Casablancas, a més d’en línia, ja en compten amb 4.000. Si el projecte de sales de vetlla tira endavant i es presenta a l’Ajuntament, la plataforma Tanatori No s’hi oposarà i presentarà les signatures recollides pel veïnat. La plataforma està en peu de guerra contra el projecte de la parròquia des del gener del 2020 i també té el suport de lAssociació de Veïns de Sant Gervasi – la Bonanova. L’entitat considera que a l’espai on es vol ubicar el tanatori valdria més que acollís un centre de dia per a gent gran, un menjador social o una escola bressol.

Hi ha el de Collserola, el de la ronda de Dalt, el de Sant Gervasi, el de les Corts i ara hi ha, també, molt bé el de Sancho de Ávila, vull dir, penso que en són suficients
Montserrat Samitier, AV Sant Gervasi – la Bonanova

La plataforma denuncia la manca de comunicació que hi ha amb el rector de la parròquia i s’ha posat en contacte amb l’Arquebisbat per mostrar el seu desacord amb el projecte de les sales de vetlla. L’entitat també s’està reunint amb els partits polítics de Sarrià – Sant Gervasi.