Un centenar de veïns han tallat els dos laterals de la Gran Via de les Corts Catalanes aquest dijous a la tarda com a protesta per la pèrdua de places d’aparcament de l’àrea verda al carrer del Perú. Actualment a la zona hi ha en marxa un projecte per pacificar els entorns de les escoles properes, que sumat a la construcció d’un carril bici implicarà la reducció de places d’aparcament, segons denuncien els manifestants.

Petites afectacions al trànsit

La protesta, que s’ha iniciat a les 18 h al carrer del Perú amb el de la Selva de Mar, ha generat petites afectacions al trànsit, a la calçada superior de la Gran Via, per sobre del pas de la C-31. Els veïns exigeixen que l’Ajuntament es replantegi tots dos projectes. Segons l’associació Amics de la Gran Via, només al tram de pacificació de l’Escola Brasil les obres comportaran una pèrdua d’un centenar de places d’aparcament, una xifra a la qual, assenyalen, s’han de sumar les places que es perdran amb la creació del carril bici.

Les obres de pacificació, temporalment aturades

El regidor de Sant Martí, David Escudé, ja va anunciar a finals de febrer que aturava temporalment les obres de pacificació dels quatre entorns escolars del carrer del Perú, inclosos dins el programa Protegim les escoles.

La decisió es va prendre poc després que un grup de veïns es mostressin en contra del projecte perquè implicava la pèrdua de places d’aparcament, en especial al tram del davant de l’Escola Brasil. Segons el districte, l’objectiu és guanyar temps per poder reconduir el projecte de manera que tant les escoles com els veïns el vegin amb bons ulls.