El regidor de Sant Martí, David Escudé, ha anunciat que atura temporalment les obres de pacificació de quatre entorns escolars del carrer del Perú, inclosos dins el programa Protegim les escoles. Aquesta decisió es produeix poc després que un grup de veïns es mostrés en contra del projecte perquè implicava la pèrdua de places d’aparcament, en especial en el tram del davant de l’Escola Brasil.

Segons el districte, l’objectiu és guanyar temps per poder reconduir el projecte de manera que tant les escoles com els veïns el vegin amb bons ulls.

No afecta les pacificacions ja en marxa

Els treballs que s’aturen són els que estaven previstos en el tram del carrer del Perú que va de Bac de Roda a la rambla de Prim, on conviuen quatre centres educatius: l’Escola Catalònia, l’Escola Brasil, l’Escola Bressol Municipal Dolors Canals i el Centre d’Educació Especial Concha Espina. La decisió, en canvi, no afecta les obres de les tres escoles que ja estan en marxa a la part del carrer més propera la plaça de les Glòries.

Sorpresa de les famílies

La decisió del districte ha agafat per sorpresa les famílies de les escoles. Des de l’AFA de l’Escola Catalònia reconeixen que el projecte pot implicar pèrdua de places d’aparcament, però no entenen que s’aturin precipitadament unes obres que han consensuat pràcticament durant dos anys amb els tècnics del programa Protegim les escoles.

Marta Pérez, membre de l’AFA, assegura que fa anys que lluiten per la pacificació del carrer del Perú, en especial de la sortida de l’escola pel carrer de Fluvià, “on hi ha hagut diversos accidents”. A més, en aquest punt al davant de l’Escola Catalònia ja s’havien col·locat alguns bancs.

En contra de la pèrdua d’un centenar de places

Fa dies un grup de veïns del barri ja es va mostrar en contra del projecte per la pèrdua de places d’aparcament que implica. Edorta Moreno, membre d’Amics de la Gran Via, demana al regidor més garanties i que digui clarament fins quan s’aturen les obres.

Moreno assegura que amb el programa es perdrien un centenar de places d’aparcament, en una zona on la majoria de blocs de pisos no disposen d’aparcament soterrat.

Endavant amb el carril bici

L’aturada de les obres del Protegim les escoles no afecta les obres del nou carril bici que s’ha d’instal·lar al carrer del Perú i que començaran aquest mateix mes de març. La via pedalable es construirà entre el carrer de la Llacuna i el Bac de Roda però la idea dels tècnics és poder —després dels processos necessaris— allargar-lo a la resta del carrer.