Veïns dels barris de Vallcarca i de la Salut alerten que ha augmentat la presència de rates a la zona. Recentment, n’han pogut veure més de l’habitual a prop de les escales mecàniques de la baixada de la Glòria, “sobretot a les zones enjardinades que hi ha a banda i banda de les escales”, ha explicat a betevé la presidenta de l’Associació de Veïns de la Salut, Cèlia Suay. El que més els preocupa, però, és que algun veí n’ha vist, fins i tot, al celobert d’un edifici, al carrer de Sostres (que travessa la baixada de la Glòria).

Unes escales amb problemes recurrents

Les escales mecàniques de la baixada de la Glòria ja fa temps que van quedar obsoletes i encadenen avaries. De fet, alguns trams no funcionen i els veïns estan pendents que les renovin abans del 2024. Mentre això no passa, però, els veïns expliquen que la brutícia s’acumula en els trams que no estan en funcionament i pensen que això atreu la presència de rates.

Alguns veïns també han alertat de la presència d’aquests animals a les xarxes socials. “Hi ha una plaga de rates”, ha dit l’usuari de Twitter Pau Vila. I ho relaciona, precisament, amb el fet que les escales estan descuidades. “És el primer que veuen els visitants que pugen al Parc Güell”, afegeix.

Tenen por que les rates puguin entrar als habitatges

En un vídeo que ha enregistrat el veí afectat es pot veure com una rata, d’un volum considerable, camina pel celobert i s’amaga en una cantonada. És en aquest punt, relaten, que la rata hi té cries. De fet, al vídeo es pot veure, com a mínim, un segon rosegador. Als veïns els preocupa que les rates puguin accedir a algun dels habitatges de l’edifici.