Fa cinc anys que les escales mecàniques a la baixada de la Glòria, a Vallcarca, estan espatllades en alguns trams. Els veïns han dit prou i aquest divendres a la tarda tenen previst protestar tallant l’avinguda de Vallcarca amb el carrer de Maignon. Darrere aquesta iniciativa hi ha la Plataforma de Veïns Afectats per les Escales Mecàniques de Vallcarca: “Suposa un greu problema d’accés per als veïns i fa cinc anys que estem en espera d’una solució”, ha explicat Robert Roch, un dels seus portaveus, al ‘bàsics’.

Segons ha explicat, els veïns estan esgotant totes les vies per aconseguir la remodelació: des de portar el problema a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Infraestructures de l’Ajuntament a posar en coneixement del problema el síndic de greuges. L’última previsió és que al desembre ha de començar una remodelació integral de les escales: “Estem en espera d’una resposta de l’Ajuntament que concreti els aspectes tècnics de la reforma”, ha dit Roch.

Reclamen escales de pujada i també de baixada

Les escales mecàniques de la baixada de la Glòria, que uneixen l’avinguda de Vallcarca amb la del Coll del Portell i són molt utilitzades per arribar al Parc Güell, només són de pujada i el veïnat vol que també s’hi pugui baixar. Ara bé, segons el districte de Gràcia, és impossible per falta d’espai. Segons els veïns, aquesta qüestió depèn de la “voluntat política”.