Pels volts de les 19:15 h, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han acordonat la via Laietana, en el tram comprès entre la plaça d’Urquinaona i la d’Antoni Maura. Davant la possible amenaça de bomba, han desallotjat totes les persones que hi havia als hotels i establiments de l’entorn. La causa ha estat una amenaça de bomba per un vehicle sospitós: un SEAT Altea amb matrícules franceses estacionat al carrer de les Magdalenes en un lloc no autoritzat, just darrere de la direcció superior de Policia Nacional.

Fonts policials han assegurat que en un primer rastreig, els gossos de la unitat canina del cos han marcat rastres d’explosius i membres de TEDAX, especialitzats en explosius, s’han desplaçat fins al lloc per comprovar l’escenari. Tot i els rastres, l’anàlisi policial posterior ha descartat l’existència d’artefactes. Si n’hi hagués hagut, els artificiers haurien fet esclatar la bomba. La investigació dels Mossos se centra ara en esbrinar d’on provenen les restes d’explosius trobades al cotxe.

Cap a les 21:15 h, el trànsit s’ha reobert i la via Laietana ha recuperat la normalitat.

La situació ha generat una situació de molta incertesa entre els veïns i transeünts, però també a la xarxa. Un cop s’ha sabut que l’actuació ha quedat només en una falsa alarma, també hi ha hagut lloc per fer bromes al respecte.