La cooperació entre les tres policies va permetre activar un fort desplegament policial quan es va detectar que un Pink Panther havia arribat a l’Aeroport de Barcelona-el Prat procedent de Sèrbia. Aquest fet va permetre que la Unitat Central de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UCDEV) de la Policia Nacional controlés de prop l’atracament d’aquest divendres al passeig de Gràcia.

Els dos assaltants van ser detinguts a l’instant: un d’ells tan bon punt va sortir de la joieria i l’altre al carrer de Pau Claris, després d’una breu persecució en què va disparar dos trets a l’aire. La policia també va detenir tres membres del grup més, que van participar en la preparació del cop i que tenien previst actuar en la fugida dels atracadors. A més, es van registrar els hotels on s’havien hostatjat els Pink Panthers i s’hi van trobar visats i passaports de múltiples països, entre diversa documentació.

Aquesta banda està especialitzada en atracaments violents i, sobretot, ràpids. En el cop a la joieria barcelonina van necessitar només 48 segons per aconseguir un botí de més de 400.000 euros; amb una maça van poder trencar les vidrieres que contenien les peces més valuoses del local. La composició més habitual dels grups de Pink Panthers és de quatre o cinc persones, fet que fa pensar a la UCDEV que ja s’han arrestat tots els membres que van participar en el cop a Barcelona.