La vista ha començat amb més mesures de seguretat del que és habitual. Segons la policia, perquè així els ho havien demanat des dels jutjats. Això ha molestat alguns dels acusats. Un d'ells, fins i tot, s'ha queixat directament a la presidenta del tribunal. JOSEP BERNAL, advocat d'un dels acusats Els Mossos han hagut de demanar reforços per reduir els acusats, que els han respost amb empentes i cops de puny. De tot això, però, no hi ha imatges perquè el tribunal no hi ha permès l'entrada de les càmeres. I tot això davant les protestes airades dels familiars. Hi ha hagut, fins i tot, amenaces als periodistes. Arran de l'incident, 3 acusats han resultats ferits. Un d'ells és el suposat líder de la banda... També hi ha quatre policies amb contusions. La magistrada ha fet fora bona part dels acusats i a la tarda els ha tornat a cridar un a un. "Se compromete usted a hacer bondad y no protestar..." És el primer cop que es viu una situació com aquesta a l'Audiència de Barcelona. Setmanes enrere el tribunal ja va haver de cridar l'atenció a alguns dels processats, que havien arribat a menjar pipes dins la sala mentre comentaven el judici. Se'ls acusa, entre d'altres, d'haver extorquit diferents discoteques de Barcelona perquè contractessin els seus serveis i de donar pallisses per encàrrec. Molts dels testimonis que havien de declarar contra ells, però, s'han fet enrere a l'últim moment o diuen que no recorden res.

Els fets han passat el dia en què el judici arriba a la recta final, ja que era aquest dilluns quan s’havien de conèixer els informes definitius de les parts. Des de bon matí s’ha intuït que l’ambient estava caldejat. Els GEIS, el grup especial dels Mossos, han estat els encarregats de traslladar des dels calabossos fins a la sala de vistes els principals acusats. Un desplegament de seguretat inusual. De fet, la policia -amb passamuntanyes i subfusells- no els ha permès entrar ni aigua, ni mòbils, ni cascs de moto. Un dels processats ha entrat cridant “perros, terroristas” als periodistes que cobrien el judici. D’altres ho han fet rient. En el moment en què s’ha autoritzat la premsa a gravar unes imatges, els inculpats han seguit insultant els reporters. La presidenta del tribunal s’ha limitat a demanar silenci, però després no ha tingut més remei que tornar-los a cridar a l’ordre quan els aldarulls han pujat de to.

La magistrada ha expulsat un dels casuals i la reacció de la resta ha estat: “Marxem tots”. Ha estat aleshores quan se’ls han expulsat tots. Durant els incidents, en què els Mossos han hagut d’utilitzar les porres, s’ha arribat a agredir algun agent. Ningú no ha pogut enregistrar aquest moment perquè, a dins, la jutgessa no hi ha activat el senyal institucional i, a fora, al passadís, els Mossos ho han impedit.

El judici contra aquest grup violent, vinculat als Boixos Nois, va arrencar el 2 d’abril. Segons la fiscalia, la banda es dedicava a extorquir bars i discoteques de Barcelona i havia creat una trama d’extorsió que funcionava des de 2006. El presumpte líder, Ricardo Mateo, àlies “Lucho”, s’enfronta a penes de presó de 120 anys. Ell i dos casuals més que s’asseuen també al banc dels acusats ja van ser jutjats el setembre de 2012.