Aquest any se celebra per segona vegada el concurs i exposició “Fotografia de viatge jove”. És un certamen adreçat als joves que hagin viatjat a algun racó del món en els darrers anys. A part de la tècnica de la imatge, el jurat valorarà sobretot que les fotografies siguin creatives i originals.

Els participants poden presentar fins a tres fotografies fetes durant algun dels seus viatges que no hagin estat publicades abans. Les imatges es poden lliurar gravades en un CD o directament per correu electrònic. Tot i que s’admet que les fotos estiguin retocades, els participants no poden fer fotomuntatges. Cada fotografia haurà de tenir títol i el lloc i la data de quan es va fer.

La Xarxa de Punts d’Informació accepta les fotos que es lliurin abans del 30 d’aquest mes que compleixin les condicions. Juntament amb les imatges, els participants han de facilitar les seves dades personals. Les fotografies presentades es pujaran al Facebook de Turisme Jove i els usuaris podran votar-les a través dels “m’agrada”. Les 15 imatges amb més vots seran exposades a la Xarxa de Punts d’Informació Juvenil de Barcelona i el jurat decidirà els guanyadors.

Durant la Mostra també s’organitza el concurs Diari d’un viatge delirant, en què es premiaran els millors relats breus sobre anècdotes ocorregudes en un viatge. Els texts han d’estar acompanyats d’una o dues fotografies que contextualitzin la història.