Tocant a la Gran Via, a punt de desembocar a Pelai, el carrer de Balmes té poca vida comercial. ALEJANDRO LÓPEZ Llibreria Alibri "Aquest carrer, el que ha passat aquests anys és que molts negocis tanquen. Aquí tenim una hamburgueseria que ara està funcionant. Però han passat tres o quatre restaurants i res. Aquest tros del carrer té com algun tipus de problema, que no funciona bé. Llavors, que ho facin més ample, és bo per tothom." La reforma de Balmes podria solucionar part d'aquest problema. Les obres es faran de la Gran Via al carrer d'Aragó i suposaran una inversió d'uns 2,2 M €. No és la primera vegada. El tram superior del carrer, des d'Aragó fins a la Diagonal, es va remodelar fa 3 anys. En aquest cas, s'hi van eixamplar les voreres i els xamfrans, s'hi va reduir un carril de circulació i es va passar de quatre a tres, s'hi van plantar arbres i s'hi va millorar la il·luminació. Ara li toca el torn al tram inferior. GEMMA LOSA directora del Museu del Modernisme "Fa una mica de por passejar-hi, perquè la vorera és molt estreta. Però amb aquesta iniciativa millorarà també les ganes de passejar, de visitar. Per passar una tarda tranquil·la passejant per Barcelona, no només descongestionar el passeig de Gràcia. Hi ha molt més carrer que passeig de Gràcia i rambla de Catalunya." Però no tothom veu els canvis amb els mateixos ulls. Els propietaris d'alguns bars alerten que el període de les obres pot perjudicar la clientela. D'altres, com aquest, s'hi mostren favorables perquè esperen poder ampliar les terrasses amb l'eixamplament del xamfrà. I alguns s'ho miren amb escepticisme. ANNA DIEZ, Forn Torn de la Creu "Jo no crec que Balmes sigui un carrer de passeig ni gaire comercial. Si bé es veritat que sempre és més còmode unes voreres més amples. Ara, no sé fins a quin punt ens beneficia o ens perjudica. No en tinc ni idea." La reforma es preveu que comenci a finals d'aquest 2013 i s'allargui fins a l'estiu de l'any vinent.

La part inferior del carrer de Balmes té poca vida comercial, les voreres són estretes i és un tram amb molt trànsit de vehicles. Amb aquesta reforma integral es podria solucionar part d’aquest problema. Molts comerciants esperen que amb les voreres més amples per poder passejar, s’activi el comerç de la zona i els restauradors també esperen poder ampliar les terrasses. Tot i això, hi ha comerciants que es mostren més reticents a la remodelació, ja que preveuen una davallada de l’activitat durant tot el temps que durin les obres, que estan previstes que comencin a finals d’aquest 2013 i s’allarguin fins a l’estiu de l’any vinent.

La reforma es farà en el tram comprès entre la Gran Via i el carrer d’Aragó i suposarà una inversió d’uns 2,2 milions d’euros. No és la primera vegada que el carrer de Balmes es reforma, el tram superior, des d’Aragó fins a la Diagonal, es va remodelar fa tres anys.