Un total de 3.406 dones s’han beneficiat d’alguna de les activitats destinades a promoure l’equitat de gènere en el sector tecnològic, promogudes per l’Ajuntament de Barcelona. Un projecte que es va posar en marxa ara fa un any, amb una cinquantena de propostes que es duran a terme fins al 2024. Aquesta mesura té un pressupost de més de dos milions d’euros.

Les dones ocupen un 26 % dels llocs de treball del sector TIC a Barcelona

Barcelona s’ha consolidat com un dels “hub” digitals més importants d’Europa, i s’ha situat com una de les indústries més potents en creació d’ocupació en els pròxims anys. Ara bé, a la ciutat només el 26 % dels llocs de treball del sector TIC són ocupats per dones i únicament un 8,6 % ho fan en posicions tècniques. Aquesta mesura té com a objectiu augmentar aquest percentatge.

La prova pilot, tot un èxit

L’Ajuntament assegura que la prova pilot feta fins ara amb 50 dones, a través del programa BCN FemTech, ha estat un èxit perquè un 75 % ja estan treballant. Per això la tinenta alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, ha explicat que es faran, almenys, tres cursos més amb una setantena de participants. “Vam començar com a prova pilot però hem vist que ha estat un èxit”, ha explicat.

Vam començar com a prova pilot però hem vist que ha estat un èxit
Laura Pérez, tinenta d’alcalde de Drets Socials

Empreses compromeses a reduir la bretxa de gènere

En el marc d’aquesta mesura, la xarxa Gender Equality Tech Hub (GETHub) pretén agrupar les empreses barcelonines compromeses amb l’equitat de gènere en l’àmbit tecnològic. L’objectiu és el d’impulsar i desplegar mesures concretes que redueixin la bretxa de gènere en el sector i aconseguir organitzacions amb un major nombre de dones en càrrecs tècnics i de lideratge, i ja compta amb 30 empreses potencials interessades a formar-ne part.