L’il·lustrador Miquel Fuster ha mort als 78 anys, segons ha informat Arrels Fundació. El dibuixant que va viure durant 15 anys als carrers de Barcelona va decidir dedicar els últims a explicar, des de l’experiència, que viure al ras no és una cosa normal.

Fuster va començar a treballar amb 16 anys d’aprenent a l’editorial Bruguera i va passar per altres editorials. Fins que a finals dels anys 80, la situació laboral i personal el van portar a viure al carrer. A través d’Arrels Fundació va començar la seva recuperació i va començar a escriure un blog i a dibuixar un còmic relatant els 15 anys de supervivència, ‘Miguel, 15 años en la calle’.

La seva obra relata la vida al carrer

Per Arrels, la figura de Miquel Fuster ha estat clau per donar a conèixer què significa viure al carrer. Ho ha fet a través de la seva obra gràfica, amb exposicions i col·laborant en diferents accions de conscienciació. L’últim projecte en què va col·laborar és #Visibles, murals de gran format de diferents persones que han viscut al carrer per visibilitzar la xacra del sensellarisme, entre les quals hi ha un retrat de Miquel Fuster que actualment ocupa la façana del Centre Cívic Cotxeres-Casinet, al barri de Sants, on havia viscut.

Part de l’equip d’Arrels Fundació

“Visc del meu passat en el meu present. La vida detestable que vaig viure ahir té continuació en la que relato avui. És el drama existencial dels llançats al carrer”, així relatava Fuster la vida al carrer en una de les seves intervencions públiques.

Després de 15 anys vivint al carrer, els últims els va viure en un pis per a ell sol. Havia format part de l’equip directiu d’Arrels i actualment era membre del patronat de l’entitat.

El 2022 ja han mort nou persones sense llar

Viure al carrer comporta per a la persona estar exposada a molts riscos, deteriora la salut i escurça els anys de vida. Des d’Arrels expliquen que, només aquest any 2022, han mort nou persones sense llar properes a l’entitat. De les nou persones, quatre vivien al carrer i tenien de mitjana 66 anys.