Una trentena de persones s’han mobilitzat i concentrat davant la seu del Departament d’Afers Socials i Famílies per exigir una reunió amb la consellera Dolors Bassa. Demanen solucions per a les condicions “pèssimes” en què atenen els seus familiars a les residències públiques de gent gran adjudicades a un grup empresarial vinculat a la constructora OHL. L’entitat demana que la Generalitat es comprometi “per escrit” a convocar un nou concurs per canviar la gestió dels centres el 2018.

Els familiars de les persones grans asseguren que les sis residències públiques de Barcelona que gestiona l’empresa OHL estan oferint serveis per sota dels que determinen les condiciones del concurs i que això suposa un maltractament. La Generalitat els ha assegurat que suspendrà la pròrroga automàtica prevista per a finals d’any i els ha expressat el compromís per convocar un nou concurs de cara al 2018. Però les famílies temen que passin els mesos i no es convoquin les bases del concurs amb el temps suficient. Per això reclamen que els rebi la consellera i els confirmi per escrit que s’està posant en marxa el procés per canviar l’adjudicació.

Les famílies demanen que el proper concurs tingui en compte nous criteris com la qualitat d’assistència, a banda de l’oferta econòmica. També volen que estableixi unes ràtios mínimes de persones a càrrec de cada treballador. Aquest dijous preveuen presentar-se al Parlament després d’haver-se concentrat durant 12 hores a la plaça de Sant Jaume, d’haver lliurat més de 15.000 signatures de queixa i d’una reunió amb l’Ajuntament, que s’ha sumat a la seva reivindicació. Preveuen seguir fent pressió els propers dies perquè les bases del concurs es concretin abans que sigui inevitable renovar el contracte anual amb OHL per a l’any 2018. Les residències públiques assenyalades són les de Mossèn Vidal i Aunós (Sants-Montjuïc), Bon Pastor (Sant Andreu), Bertran Oriola (Ciutat Vella), El Molí (Nou Barris) i Alchemika (Sant Martí), i també la residència i centre de dia Barcelona-Poblenou (Sant Martí), que es va adjudicar més tard al mateix grup d’empreses vinculat a OHL.