Des del govern municipal han constatat que la situació en aquestes residències no ha millorat, malgrat les peticions que s’havien fet arribar prèviament. En aquest sentit, ofereixen la seva col·laboració a la Generalitat per compartir el seus mètodes de seguiment i control de la qualitat de residències públiques, així com els plecs que guien la contractació de les residències.

Els familiars de les residències públiques Mossèn Vidal i Aunós (Sants-Montjuïc), Bon Pastor (Sant Andreu), Bertran Oriola (Barceloneta), El Molí (Nou Barris) i Alchemika (el Clot – Camp de l’Arpa) denuncien una reducció de personal i unes condicions indignes. De fet, Barcelona té una ràtio de places residencials públiques d’1,49 per cada 100 habitants, una dada per sota de les 2,37 places fixades per la Generalitat

La Plataforma SOS Gent Gran ha convocat una concentració a partir de les 10 h. La protesta començarà davant de la residència Poblenou, al carrer de Llull, 332, i des d’allà anirà fins a la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, on volen reunir-se amb la consellera, Dolors Bassa.

Els familiars de les cinc residències de titularitat pública lliuraran demà les 15.109 signatures que han recollit per demanar una solució a la “greu situació” que es viu en aquests centres. Asseguren que des que la Generalitat va adjudicar la gestió de les residències a la constructora OHL, se n’han retallat les plantilles i això ha afectat el servei.

De moment, les entitats veïnals i la coordinadora de familiars ja s’han reunit amb el govern municipal. Tot i que saben que l’Ajuntament no té cap competència en aquesta matèria, demanen que pressioni la Generalitat per fer un nou concurs de contractació.