La investigació es remunta el mes d’abril passat, quan van tenir lloc dos grans enfrontaments a Badalona i a la Barceloneta. En les dues ocasions, es van enfrontar dos grups de pakistanesos, armats amb pals i ganivets, per disputar-se els punts de venda de llaunes i substàncies estupefaents a la zona d’oci del Port Olímpic i la Barceloneta.

Arran d’aquestes baralles, els Mossos van obrir una investigació i van detenir 15 persones en sis escorcolls als districtes de Ciutat Vella i de Sant Martí. Formen part d’una banda criminal amb una estructura sòlida i amb tasques definides que, sota l’aparença de vendre llaunes de begudes, traficaven amb marihuana, haixix, cocaïna, heroïna i MDMA i ho amagaven en pisos que ocupaven il·legalment. El primer va ser a la Mina, d’aquí que la banda s’anomeni La banda de la Mina. En els escorcolls, la policia no va trobar cap llauna ni tampoc diners en metàl·lic que creuen que enviaven ràpidament al seu país, al Pakistan.

Segons els Mossos, era una banda molt violenta. Si algun membre es negava a vendre drogues o alguna altra banda els treia els llocs de venda, estaven disposats a agredir-los, amenaçar-los i coaccionar-los amb l’objectiu de controlar la venda de drogues en les zones d’oci de la ciutat. Se’ls investiga per tràfic de drogues, dues temptatives d’homicidi, lesions, amenaces, coaccions, obstrucció a la justícia, furts, falsedat documental i pertinença a organització criminal. Tres dels detinguts són a la presó i la resta, en llibertat amb càrrecs. 

Planificaven un assassinat al Pakistan

Durant la investigació, els Mossos d’Esquadra van saber que un membre de la banda s’havia desplaçat al Pakistan per executar un familiar del grup rival. De fet, els agents van detectar que s’havien fet gestions per localitzar la víctima, que havien adquirit una arma de foc i que estaven planificant l’assassinat. La policia va alertar-ne als familiars i l’assassinat es va poder evitar. Actualment, l’home que s’havia desplaçat al país té una ordre de detenció internacional.