sorteig desempat 2024-2025 escoles instituts catalunya

El Departament d’Educació ja ha fet pública una de les dates més importants dins el procés de preinscripció escolar. El dia 30 d’abril es farà el sorteig del número de desempat 2024-2025 per aconseguir una plaça a les escoles i instituts per al curs vinent. Es tracta d’una data destacada que les famílies han de tenir apuntada a l’agenda.

Tot seguit t’expliquem com funciona el número de desempat perquè no et perdis res de tota la tramitació d’una plaça escolar per al curs vinent.

Com funciona el número de desempat 2024-25?

A l’hora de fer la preinscripció en línia per accedir a I3 o començar a 1r d’ESO, cada sol·licitud rep un número aleatori. Aquesta xifra és la que es fa servir per ordenar les preinscripcions que tenen el mateix nombre de punts i assignar la plaça definitiva (o no) al centre demanat en primera opció.

Cal tenir en compte que el nombre de places a cada centre educatiu és limitat. I, a més, a Barcelona és molt habitual que el nombre de peticions superi el d’alumnes que cada centre pot acollir. I aquí és on el sorteig és important perquè, a partir d’aquesta xifra s’ordenen les preinscripcions i es van assignant les places.

El número del sorteig, a betevé

Aquest sorteig es farà el 30 d’abril, a les 11 h, als serveis centrals del Departament d’Educació. Tot i que no és obert al públic, podràs saber el número a través del web de betevé. Penjarem el resultat tan aviat com el comuniquin i podràs consultar quins són els passos següents a seguir!