El Sindicat de Llogateres denuncia que la regulació dels preus dels lloguers que vol implementar el Govern en els propers dies a Catalunya establirà un “índex de preus altíssims” i normalitzarà “els preus de la bombolla de lloguers més alta que hem tingut mai”. Segons explica Enric Aragonès, portaveu de l’entitat, si això es confirma, l’índex només servirà per limitar els preus, però no per abaixar-los. Aragonès ha lamentat que així es perdria l’oportunitat “que aquesta regulació faci abaixar els preus del lloguer”.

Demanen un índex “baix, senzill i en vigor al mes aviat possible”

A més, el sindicat també critica que tot apunta que s’establirà un ventall de preus i no un topall clar: “Posar un ventall fa més complicada la consulta pels llogaters i fa que hi hagi menys pisos que abaixaran el preu”, ja que, segons ha explicat Aragonès, temen que si hi ha un ventall de preus, a la pràctica el topall que s’estableixi serà el preu més alt d’aquest rang. Per això, ha afegit que cal “un índex baix, senzill i en vigor al mes aviat possible”, ja que, diu, el sindicat ha detectat en les darreres setmanes pressions per incrementar els lloguers just abans que entri en vigor la nova llei.

L’índex de preus, “el moll de l’os”

L’entitat també ha fet pública la seva denúncia en un fil a X, l’antic Twitter, en què explica que l’índex de preus que establirà aquesta regulació “és el moll de l’os” de la normativa i que en funció de com s’estableixi aquest índex es determinarà si els preus de lloguer baixaran, o no.