L’activitat d’aquest dimarts al Mercabarna no s’ha vist gaire afectada per la tractorada dels pagesos a les portes del recinte. Segons ha explicat Íngrid Buero, directora de Màrqueting i de Relacions Internacionals, a primera hora els pagesos han deixat dos dels accessos oberts i això ha facilitat l’entrada dels compradors. Assegura que els dimarts ja són normalment un dia fluix d’activitat al Mercat Central de la Fruita i que, per tant, l’afectació ha estat mínima.

A més, aquest dilluns hi va haver molt de moviment, segurament perquè molts van preveure que es podrien produir complicacions. Pel que fa al Mercat Central del Peix, l’activitat no s’ha vist afectada, ja que a partir de les 9 h no queden pràcticament compradors.

“Estem amb ells”

Buero també ha assegurat que des de Mercabarna entenen les reivindicacions dels pagesos: “Estem amb ells”. Assenyala que “els pagesos són els proveïdors dels nostres clients i també tenen espai a Mercabarna. Són molt preuats i les seves preocupacions també són nostres”. Per això, afirma que “el que volem és que treballem junts”. Afirma que a Mercabarna es venen més de 300.000 tones de producte català i que “el 40 % del que es produeix a Catalunya passa per aquí”. Per això, afirma que “estan al costat de pagesia”.