El síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, ha estrenat el programa Sindicatura itinerant amb la idea que els veïns puguin tramitar les queixes directament al barri i no hagin de traslladar-se a la seu del síndic. La iniciativa s’ha posat en marxa a la Biblioteca Gabriel García Márquez de Sant Martí de Provençals però l’objectiu es que recorri tots els barris de la ciutat.

Segons Bondia, Sindicatura itinerant complementa la feina que es fa amb projectes com A peu de carrer i El síndic, a prop teu, també pensats per acostar la institució als veïns. Amb la nova proposta, es facilita que els veïns comuniquin les seves reivindicacions “i també que les formalitzin perquè s’hi trasllada personal de la oficina”, afegeix el defensor dels ciutadans.

De ruta amb el síndic de Barcelona: visita un barri per setmana
El projecte La sindicatura a peu de carrer preveu visitar cadascun dels 73 barris de Barcelona durant els cinc anys de mandat

Queixes que no s’acaben tramitant

Bondia reconeix que, quan fan visites al territori, veuen sovint que moltes de les queixes que els traslladen els veïns no s’acaben tramitant: “Ens entren moltes de l’Eixample, on estem ubicats, però no d’altres barris més llunyans i això ho volem canviar”.

El primer barri a rebre la sindicatura ha estat Sant Martí de Provençals i, segons ha avançat Bondia, el segon serà les Corts. L’horari d’atenció és de 10 a 13 h i de 15 a 18 h i, tot i que el síndic no hi serà totes les hores, es poden fer els tràmits amb el personal de la seva oficina.

David Bondia serà el nou síndic de greuges de Barcelona
El govern municipal portarà a votació en el ple del 29 de setembre el nomenament de Bondia, que rebrà el suport de la majoria dels grups