Les tanques de l'entrada no deixen endevinar el glamur que s'amaga portes endins. El 080 Barcelona Fashion s'ubica en aquesta onzena edició al nou edifici de Disseny Hub Barcelona. Un certamen que ara més que mai respira disseny i sofisticació a cada racó del nou espai que l'acull. Aquesta tarda s'estava preparant l'única desfilada del dia, la de Mango, que tindrà lloc als volts de les nou de la nit. Hem pogut enregistrar les proves dels músics que hi actuaran en directe i l'assaig d'alguns dels models que presentaran la col·lecció primavera-estiu 2013 de la casa. Marques consolidades com Mango, Custo Barcelona o Desigual desfilaran durant els propers tres dies amb dissenyadors emergents que prometen. Una combinació que segons els organitzadors retroalimenta els grans i els valors emergents. MIQUEL RODRÍGUEZ, gerent de CCAM "Gràcies a aquesta suma que estem construint, aquesta aposta de sumar el disseny a la producció, gràcies a això, estem creant un producte totalment diferent del que passa a qualsevol altre lloc del món." El 080 Barcelona Fashion tindrà aquest any un pressupost d'1.100.000 euros, 50.000 euros més que l'any passat.

En la nova col·lecció de Mango hi predominen els clàssics blancs i negres, guarnits amb brocats i brodats. També juga amb els teixits més transparents. Una de les atraccions de la desfilada ha estat la d’un dels models més internacionals de l’estat, Jon Kortajarena, que ha lluït les peces de la firma catalana. El model també desfilarà per a Brain&Beast, Josep Abril, Jan Iú Més for Punto Blanco i Miriam Ponsa durant la setmana de la moda a Barcelona.

Custo Barcelona debuta en el 080

Custo Dalmau participarà per primera vegada en el certamen català i ho farà el pròxim 30 de gener. També és novetat aquest any la desfilada de Katarina Grey, la marca de la jove dissenyadora barcelonina Katrin Garí, que amb 25 anys ja s’ha estrenat en la setmana de la moda de Nova York. En total són gairebé una trentena de marques i dissenyadors que hi participaran com TCN, Manuel Bolaño, Miriam Ponsa, Celia Vela, Josep Abril, Jan Iú Més for Punto Blanco, Desigual, Aldomartins, Alexis Reyna, Bóboli, Brain&Beast, Cóndor, Escorpion, Javier Simorra, Juan Pedro Lopez, Justicia Ruano, Martinez Lierah, Naulover, Shipper&Arques, Sur, Torras, Who, Yerse i Zazo&Brull.

L’Open Area, un espai obert a tot el públic

El 080 Barcelona Fashion ha obert un espai per a tot el públic, ja siguin o no professionals. Els visitants tenen per primera vegada l’oportunitat de comprar les col·leccions actuals de moda i accessoris d’alguns dissenyadors que participaran en aquest espai. Per exemple: Amimanera, El Suso, Elena Gallego, Iconic Barcelona, Montse Liarte, Site del Once i Colmillo de Morsa, entre d’altres.

Primera edició del Barcelona Fashion Summit

El pròxim dijous, 31 de gener, se celebrà el primer congrés del Barcelona Fashion Summit dirigit als empresaris del negoci de la moda. Hi participaran executius de reconegudes marques internacionals i d’escoles de negocis. Una activitat que es farà a l’auditori del DHUB.

El 080 se segueix a les xarxes socials

L’onzena edició es consolida a les xarxes com www.facebook.com/080BcnFashion, al Twitter @080bcnfashion, i a Instagram.