L’exercici ha començat quan el maquinista ha detectat fum dins d’un comboi i ho ha comunicat al Centre de Comandament Integrat

(CCI). A partir d’aquí s’ha donat l’avís al 112, el telèfon d’Emergències,  i al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya, des d’on s’ha mobilitzat als cossos de seguretat i emergències: Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). En total hi han intervingut 240 persones.

El conductor del tren ha demanat a a la vuitantena de passatgers que evacuessin el comboi i que sortissin en direcció contrària al fum, cap a l’estació de les Tres Torres. El personal de FGC i els bombers han desallotjat els viatgers cap a l’exterior. Els bombers també han efectuat el rescat i salvament dels ferits que han quedat atrapats a l’interior del tren i han extingit el foc. Després els ferits han estat atesos pel  SEM abans de traslladar-los al centre sanitari corresponent segons la gravetat. Els agents dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana s’han encarregat de controlar els accessos a l’estació.

El simulacre s’ha fet de matinada per no alterar el funcionament del servei

, però s’ha dissenyat sobre la hipòtesi d’un accident produït a les 11 del matí pel que fa a l’afectació de passatgers.  L’incendi ha servit per comprovar el funcionament dels protocols d’actuació i la coordinació i comunicació entre els diferents cossos d’emergències implicats en un sinistre d’aquest tipus.