Flames de protesta per a uns bombers cremats amb les condicions de treball que tenen. Després dels petards i algun llançament d'ous cap a la seu del Departament d'Interior, la ruixada d'escuma l'han rebuda els Mossos d'Esquadra. Moments d'empentes i descontentament del cos de bombers. Afirmen que des que es va formar el nou govern, cap responsable d'Interior no s'ha reunit amb ells per tractar les necessitats del servei. MIQUEL TRUJILLO caporal de rescat dels Bombers de la Generalitat "Hi ha coses greus de finançament. L'equipament de protecció personal, com les botes i els guants, no en tenim perquè als magatzems no hi ha perquè no hi ha calers per comprar-los. A més, és un servei d'emergències molt polititzat i les emergències no entenen de partits polítics."

En un comunicat emès aquest dijous al vespre, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) “ha lamentat profundament els fets ocorreguts”, especialment quan els bombers han ruixat els agents dels Mossos d’Esquadra que custodiaven la seu d’Interior.

Denuncien que Interior els menysprea

El descontentament dels Bombers de la Generalitat s’ha materialitzat aquest matí al carrer de la Diputació amb pneumàtics cremats, petards i algun llançament d’ous a la seu del Departament d’Interior. Segons els sindicats, el cos està fart de l’actitud de la conselleria vers les necessitats laborals i, per això, exigeixen un canvi de rumb de les polítiques. Afirmen que des que es va formar el nou govern i la nova estructura del Departament, cap responsable d’Interior no s’ha reunit amb ells per tractar el funcionament del servei. “Anem per molt mal camí, el servei no s’està gestionant com caldria i nosaltres necessitem treballar amb seguretat”, ha afirmat Miquel Trujillo, caporal del grup de rescat dels Bombers de la Generalitat.