Unitat per Barcelona va presentar en forma de prec la petició de l’ANC de la Barceloneta que vol que l’espai recuperi el nom amb el qual era conegut pels veïns del barri des del segle XIX. Un nom, el de passeig Nacional, que segons Jordi Bordas, del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona “encara fan servir molts dels qui hi viuen actualment”.

L’antic nomenclàtor de passeig Nacional va ser respectat per tots els règims polítics, va sobreviure al franquisme i a l’inici de la democràcia. De fet, el passeig no es va rebatejar com Joan de Borbó, en honor al comte de Barcelona, fins al 3 d’abril de 1993, ara fa 20 anys.

El conseller de districte d’UxB, Jordi Bordas,  s’ha mostrat satisfet que el govern de CiU hagi aprovat aquesta proposta. “És un primer pas important, ara falta que la Ponència de Nomenclàtor doni suport al nou nom”. Bordas explica que van traslladar la petició després de comprovar que les diferents entitats del barri hi estan d’acord i afegeix que “els veïns han començat a recollir signatures a favor del canvi“.

Abans de fer-se efectiu el canvi de nom ha de passar altres tràmits. El més important la Ponència de Nomenclàtor, el vistiplau de  la qual és imprescindible, i després per la Comissió de Govern.

Glorieta de la Transsexual Sònia

El Ple de Ciutat Vella també ha votat a favor de canviar el nom de la glorieta dels Músics, situada al Parc de la Ciutadella, per dir-se de la Transsexual Sònia, assassinada en aquest espai l’any 1991 per un grup de cap rapats. És una vella demanda del col·lectiu Front d’Alliberament Gai de Catalunya. El canvi ha rebut els suports de CiU, PSC, ICV-EUiA i Unitat per Barcelona.