manifestacio barcelona 14 desembre vaga estudiants
Foto del SEPC en el tall de la Diagonal el 28 de novembre passat

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una manifestació a Barcelona amb motiu de la vaga d’estudiants del 14 de desembre “contra els professors agressors i per la coeducació”. La mobilització es farà aquest dijous, 14 de desembre, a les 12 h a la plaça de la Universitat, amb l’objectiu de caminar després per alguns carrers del centre.

“Contra els professors agressors i per la coeducació, sortim als carrers i fem sentir la nostra veu“, diu el SEPC en la publicació de convocatòria. Per la vaga, també hi ha convocades protestes en altres ciutats com Girona, Lleida, València i Castelló, totes a les 12 h.

Els motius de la vaga d’estudiants el 14-D

La vaga d’estudiants va ser convocada pel Moviment Estudiantil. El SEPC va fer pública l’aturada amb un tall a l’avinguda Diagonal el 28 de novembre passat i hi estan cridats tots els estudiants de secundària i de les universitats. D’acord amb els convocants, els assetjaments detectats per part de professors “formen part d’una violència que no és aïllada, sinó estructural” i que frenen els avenços aconseguits els darrers anys pel moviment feminista.