Entre protestes i manifestacions, aquest divendres el Consell de Ministres reunit a Barcelona ha aprovat apujar el salari mínim espanyol als 900 euros, una mesura necessària per a molts perquè les dades parlen per si soles: dos de cada 10 barcelonins no poden arribar a finals de mes a causa de l’atur i la precarietat.
Un dels col·lectius més vulnerables són les dones migrants de més de 50 anys d’edat, com Elizabeth Zamora. És sociòloga i acumula una llarga trajectòria de docent a la Universitat Central de Veneçuela. En arribar a la ciutat, fa vuit anys, no aconseguia trobar feina, fins que ara, gràcies a Barcelona Activa, treballa com a visualitzadora de pisos buits. “Amb l’edat et rebutgen“, lamenta Zamora.
I un agreujant: els experts assenyalen que la situació del mercat de treball a la ciutat està marcada per la precarietat i la temporalitat, és a dir, sous molt baixos i durades millorables. Què proposen l’Administració i les entitats socials? La resposta la podeu trobar en l’especial web ‘Des-iguals’, un retrat de les desigualtats socials a Barcelona.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”La història de l’Elizabeth al Des-iguals, l’especial de betevé” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/desigualtats/sense-feina-50-anys/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]