XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Hi ha partits que utilitzen això d'una forma agressiva que no acabo d'entendre perquè hi ha una bona convivència amb el català a nivell de la nostra ciutat i no tinc protestes jo a nivell d'utilització del català a la nostra ciutat, i després és evident que això és el resultat de la sentència al constitucional respecte a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i això a llarg termini ens ha de fer pensar si no s'ha de canviar la Constitució."

L’alcalde de Barcelona ha assegurat que no hi ha queixes per l’atenció als ciutadans en qualsevol de les dues llengües. Trias diu que ja s’atén en castellà a qualsevol persona que ho demana: “Ho hem fet sempre i no hem tingut problemes, ni protestes per part de ningú”.

“Cal canviar la Constitució”

Trias ha assegurat que les sentències del TSJC contra els usos lingüístics a l’Ajuntament i la que obliga a escolaritzar quatre famílies en castellà, són una conseqüència directa de la sentència del Tribunal Constitucional de 2010.

“El problema no són quatre famílies, sinó que certs punts de l’Estatut siguin inconstitucionals. Si el Tribunal Constitucional diu que el concepte de com volem que sigui Catalunya no entra a la Constitució, doncs tenim un problema i haurem de canviar-la”, ha dit Trias.