oposicions generalitat catalunya
oposicions generalitat catalunya

El segon dissabte de repetició de les oposicions de la Generalitat de Catalunya, després del caos als exàmens del mes d’abril, gairebé 10.000 persones s’han presentat a les proves per a cossos en l’àmbit funcionarial. L‘1 de juliol van repetir els exàmens 3.463 alumnes i, aquest dissabte, ha estat el torn dels 9.585 aspirants restants. En aquesta segona tanda de proves, hi ha 1.344 places convocades.

Tal com informa la Generalitat de Catalunya, 928 treballadors públics s’han encarregat de vigilar les 294 aules que s’han distribuït en 14 edificis on s’han fet els exàmens. Tant per a les proves d’aquest segon dissabte d’oposicions com per a les de fa una setmana s’han constituït 73 tribunals qualificadors i òrgans tècnics de selecció, integrats per un total de 337 membres.

Per garantir la seguretat en el transport del material, efectius del cos de Mossos d’Esquadra han fet la custòdia del trasllat de la documentació des del Districte Administratiu fins a les seus de les proves. S’han utilitzat fins a 9 furgonetes i 12 conductors.

Les irregularitats dels exàmens a l’abril

Aquestes proves són la repetició d’una part de les que es van fer el passat 29 d’abril. La Generalitat les va deixar sense efecte i va prendre la decisió de repetir-les a causa de les irregularitats constatades per l’incompliment de les funcions de vigilància que l’empresa Cegos tenia encomanades.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, tota la logística associada a la repetició de les proves s’ha dut a terme amb els seus propis mitjans i amb el suport de personal funcionari i laboral fix al servei de l’Administració.

Resignació entre els alumnes l’1 de juliol

Els primers alumnes que van haver de repetir les oposicions ara fa una setmana van fer pública la seva resignació per haver de repetir-les a causa d’un error que no és seu i que, afirmen, és de la Generalitat. Tanmateix, troben insuficient la indemnització de 90 € com a compensació pel desgavell dels exàmens.

El conegut com a “superdissabte”, el de l’1 de juliol, també va acollir les proves dels concursos oposició d’estabilització organitzats pel Departament d’Educació, amb 36.000 aspirants.

Comparteix a: