oposicions generalitat catalunya

El Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya proposa indemnitzar amb 90 euros cadascuna de les 13.534 persones afectades pel caos de les oposicions del mes d’abril. L’Administració catalana ha iniciat d’ofici un expedient per declarar-se responsable patrimonial i indemnitzar els aspirants a les proves selectives del concurs oposició d’estabilització del 29 d’abril.

Els 90 euros d’indemnització responen, segons la Generalitat, als danys morals ocasionats arran de les incidències que van produir-se durant el desenvolupament dels exàmens. Sumant totes les indemnitzacions, la quantitat total ascendeix a un màxim d’1.218.060 euros.

Tal com detalla l’executiu català en un comunicat, aquesta quantitat serà una part de la compensació que la Generalitat reclamarà a l’empresa Cegos pels danys i perjudicis ocasionats. L’acusa d’incomplir les funcions de logística i vigilància que per contracte tenia encomanades.

Els pagaments als afectats, després de l’estiu

Segons el comunicat, l’inici de l’expedient de responsabilitat patrimonial es comunicarà a les persones afectades i es publicarà aquest dijous, 8 de juny al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). A partir d’aleshores, es podran presentar al·legacions durant els següents 10 dies hàbils.

Després de la resolució definitiva, està previst que l’expedient finalitzi després de l’estiu. Serà aleshores quan es podran fer tots els pagaments a tots els afectats.

Les proves es repetiran l’1 i 8 de juliol

La Generalitat de Catalunya ha comunicat que les proves de les oposicions es repetiran els dies 1 i 8 de juliol d’aquest 2023. L’Administració va decidir deixar sense efecte les proves del concurs d’oposició d’estabilització i tornar-les a fer, després de les irregularitats greus viscudes durant la realització dels exàmens.