Dos edificis de la Mina, un hotel en obres i l’altre de l’ONG Fundació Formació i Treball, han estat evacuats aquest divendres al migdia per una fuita de gas. L’incident ha tingut lloc al carrer de Ramon Llull, prop de la ronda de Sant Ramon de Penyafort, a la frontera entre Sant Adrià de Besòs i Barcelona.

L’hotel en obres on s’ha produït el trencament d’una canonada de gas.

A la zona s’hi ha desplaçat la policia local i tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han rebut l’avís a la 13.34 h de la tarda. L’origen de la fuita ha estat el trencament d’una canonada de gas a l’hotel en construcció. Per això, ha calgut desallotjar els obrers de l’edifici en obres i l’immoble del davant, la Fundació Formació i Treball. S’ha tallat el subministrament de gas a la zona i s’han fet inspeccions en aquests dos edificis i en habitatges propers. Segons els bombers, no hi ha hagut afectacions importants.

La zona ha estat precintada quatre hores

Un dels treballadors evacuats ha explicat a betevé que “l’olor ha estat molt forta i ha circulat per tot l’ambient“. La policia local ha precintat la zona i ha tallat el carrer de Ramon Llull durant més de dues hores. També han demanat a les persones evacuades que es mantinguin a metres de distància.

edificis evacuats fuita gas mina
Treballadors de l’edifici en obres evacuats a metres de distància de l’incident.

Comerciants de l’entorn han vist l’incident des de dins dels establiments. “El carrer s’ha omplert de persones que estaven sortint de l’edifici, han vingut bombers, policia i dues ambulàncies”, expliquen des del Bar Amanecer II, a la ronda de Sant Ramon Penyafort.

La fuita ha estat controlada dos quarts de cinc de la tarda, quatre hores després de l’incident. La companyia reparapa la canonada que l’ha provocat properament.