(ACN/redacció) El candidat socialista Pedro Sánchez ha promès aquest divendres que si repeteix en el càrrec establirà “la gratuïtat total” del transport públic per a nens i estudiants de fins a 24 anys, així com dels estudis universitaris i d’FP “per als alumnes que aprovin a la primera“.

La mesura forma part del programa electoral del PSOE, que Sánchez ha presentat a Madrid i que crida a ampliar els “èxits assolits” aquesta legislatura. “Ells treuen carrils bici i nosaltres impulsem el transport públic”, ha dit, i la mesura servirà per “descongestionar el trànsit a les ciutats”.

Bonificació perquè els joves comprin el seu primer habitatge

Sánchez també ha anunciat la creació d’un compte d’estalvi bonificat per a la compra del primer habitatge per a joves que permetrà que s’estalviïn fins a 30.000 euros de tributació. Bona part d’aquestes iniciatives van destinades als joves per pal·liar, ha dit, la manca d’oportunitats i la desigualtat.

També ha assegurat que un nou govern socialista ampliarà la dotació i el nombre de receptors del bo de lloguer jove i establirà aquest compte d’estalvi bonificat per a la compra d’habitatge que deixarà 30.000 euros lliures de tributació. Tot plegat, emmarcat en l’objectiu ja anunciat de situar l’atur a una taxa inferior al 8 %.

Sánchez també ha promès una nova llei que impedeixi la privatització dels serveis de gestió d’aigua als municipis i un pla que involucrarà els veïns a l’hora d’escollir la localització dels parcs eòlics i fotovoltaics, de manera que els ajuntaments podran participar en fins a un 10 % en la copropietat d’aquests parcs. En l’àmbit de la sanitat, Sánchez ha promès que ampliarà la cartera de serveis d’odontologia, oftalmologia, fisioteràpia, psicologia i psiquiatria clínica.