La pluja abundant del cap de setmana, tant a la capçalera del riu Llobregat com al tram mitjà i baix del riu, va implicar que augmentés de forma sobtada el seu cabal i que entre diumenge al vespre i dilluns al matí assolís un volum realment notable, superior a 150 metres cúbics per segon a la desembocadura. Dimarts ja es va situar per sota de 75 metres cúbics per segon i dimecres al matí es movia al voltant de 40 metres cúbics per segon.
La pluja va arrossegar una gran quantitat de sediments que van tenyir de marró l’aigua del mar a prop de la desembocadura del riu.
El meteoròleg de l’Observatori Fabra, l’Alfons Puertas, va immortalitzar la traça que va crear un vaixell en sortir del port de Barcelona, tal com es pot comprovar a la imatge que il·lustra aquesta notícia.
La taca de sediments s’ha anat diluint amb el pas dels dies, però es feia especialment visible des del satèl·lit TERRA de la NASA dilluns, 14 de maig i, en menor mesura, dimarts 15, tal com es pot veure a les següents fotografies corresponents a dilluns i dimarts respectivament:
Curiosa estela deja un barco saliendo del #puertodeBarcelona sobre el agua enturbiada por el aporte de sedimentos d #ríoLlobregat crecido tras la #lluvia del fin de semana @aquilatierratve @TomasMolinaB @AlfredRPico @alcantara_alb @nestor_meteo @gemmapuigf @ARAmeteo @btveltemps pic.twitter.com/LAoW0j2Dd2
— Alfons Puertas (@alfons_pc) 14 de mayo de 2018